HRVATSKA STRANKA REDA, HSR OGRANAK OSIJEK
ANDRIJE HEBRANGA 29
31000 OSIJEK
PREDSJEDNIK: ZORAN KOMARIĆ

Kontakt:

098/1991-647

os.hrs.ogrnak@gmail.com

Ogranak Hrvatske Stranke Reda Osijek je osnovan 25.09.2014.

Dan ogranka Hrvatske Stranke Reda Osijek je: 25.09.

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO HSR-a, ogranak Osijek
Dana 24.02.2018. u 18 sati. u Osijeku je održana sjednica Skupštine Hrvatske Stranke Reda, HSR ogranak Osijek. Na predmetnoj sjednici je pročitana ostavka dosadašnjeg predsjednika ogranka. Ista ostavka je prihvaćena jednoglasno. Izabrano je novo rukovodstvo HSR-a, ogranak Osijek. Tako je za predsjednika Hrvatske Stranke Reda, ogranak Osijek izabran Zoran Komarić. Za tajnika Hrvatske Stranke Reda, ogranak Osijek Goran Ujvari, dok je Ivana Greif izabrana za člana Vijeća. Vijeće je izvršno i rukovodeće tijelo ogranka do nove Skupštine. Na sjednici je donesen i Plan rada HSR-a ogranka Osijek za 2018. godinu. Tako je zaključeno da je bitno doći do prostora za rad od strane Grada Osijeka, zatim kandidirati se na nadolazećim izborima, pokretati inicijative u gradu Osijeku i slične aktivnosti. Adresa HSR-a ogranka Osijek je: Andrije Hebranga 29, 31000 Osijek.Hrvatska Stranka Reda, 2014
NASLOVNICA                    O NAMA                   DOKUMENTI                 OSTALO               KONTAKTI                IZBORI
20. rujna 2014
Najbolja, najkvalitetnija i najmodernija stranka za vas. Hrvatska Stranka Reda, ogranak Osijek, otvorena je za vas od 0-24 h, dođite ili nas kontaktirajte na br.moba 0976056347.

HSR-Osijek je izrastao u znacajnog političkog čimbenika na regionalnoj, ali i nacionalnoj razini. U narednom razdoblju želimo nastaviti s ostvarenjem naših programskih nacela: ravnomjernog razvoja jedinica lokalne i regionalne samouprave. Potporu Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Pomoć i razvoj socijalno ugroženim slucajevima. Stanbeno zbrinjavanje na području Slavonije i Baranje. Pomoći potporu NK Osijek . Suzbijanje korupcije i kriminala u Hrvatskoj.
Predsjednik Hrvatske Stranke Reda Osijek: Alen Tobler. Tajnik: Zoran Tadić .....Vas Grad Vasa Pravila!
-objave idu padajućim redom, od najnovije do najstarije objave-
22. rujan 2014.

Iskrene čestitke nasim članovima Zoranu i Marseli Komarić na preljepoj bebi koju su donjeli na ovaj svijet. Želi vam Hrvatska Stranka Reda Osijek.
Čestit Božić želi vam Hrvatska Stranka Rreda - HSR Osijek.
06. listopada 2014.

Nakon dva mjeseca djelovanja HSR-Osijek je izrastao u značajnog političkog čimbenika na regionalnoj razini. U narednom razdoblju želimo nastaviti s ostvarenjem naših nacela: ravnomjernog razvoja jedinica lokalne i regionalne samouprave. Budemo pružali potporu Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Treba razvijati pomoć i razvoj socijalno ugroženih slučajeva. Sve ljude treba stanbeno zbrinuti na području Slavonije i Baranje. Zalažemo se za potporu NK Osijek . Zalažemo se za suzbijanje korupcije i kriminala u Hrvatskoj. Hrvatska Stranka Reda Osijek i zapamtite Vaš Grad Vaša pravila !
07. listopada 2014.

ZASADA NEMA ČLANARINE -puno motivacijskih programa -radiš kada i koliko želiš. UČLANI SE I TI postani dio tima HSR-Osijeka i zapamti ! Vaš Grad - Vaša Pravila. Broj mobitela: 0976056347 ili 0923293097
07.listopada 2014.

Svim hrvatskim državljanima, koji su stali u njezinu obranu, svim građanima Hrvatske, koji cijene i vole slobodu, čestitamo 8. listopada Dan neovisnosti. Neka Bog blagoslovi našu Domovinu i svakog čovjeka Hrvatske ma gdje bio!
Predsjednik HRVATSKE STRANKE REDA OSIJEK : Alen Tobler
09. listopada 2014.

Okolnosti u kojima živimo nisu stvorile neke vanjske sile. Okolnosti u kojima danas živimo, samo su odraz naših misli, riječi i našeg ponašanja iz prošlosti. Samo mi možemo odlučiti promijeniti svoje misli i stvoriti divniji život. JA TO MOGU! JA TO HOĆU ! Promjenimo grad Osijek za budućnost svih koji u njemu žive.
10. listopada 2014.

Tvoja ulica, tvoj kvart, tvoj grad Osijek !
Moje razočarenje će proći ali nečija sramota nikada neće!
                             Vaš HSR-Osijek
11. listopada 2014.

I nasi članovi potpisuju. Ni mi iz Hrvatske Stranke Reda Osijek, nedamo auto ceste. Potpišite i vi!
15. listopada 2014.

Hrvatska treba biti: investiramo u znanje, dobre ideje i uspješnu hrvatsku sadašnjost i budućnost!
21. listopada 2014.

Život nije ni bajka ni iluzija, to je borba za opstanak ,surova stvarnost, bespoštedna i mukotrpna staza prolaznosti trnjem i kamenjem popločena. Promjenimo to.
21. listopada 2014.

I branitelji imaju svoj ponos i dostojanstvo! Vas HSR Osijek je s vama.
29. listopada 2014.

Učlanite se u HSR Osijek. Članarine za sada nema. Kažite šta treba u vašem gradu Osijeku promjeniti. Tu smo da napravimo sve što možemo.
29. listopada 2014.

Podržite svoj grad recite dosta je moj grad treba promjene, treba HSR Osijek.
Podignite glas za bolje u vašem gradu. HSR Osijek.
Idemo svi ! Ekipa iz Hrvatske Stranke Reda će te pratiti.
Izjasnite se što bi trebalo u vašem gradu ili kvartu mijenjati zajedno smo jači Hrvatska Stranka Reda Osijek.
31. listopada 2014.

Utakmica sa Zagrebom na rasporedu je u nedjelju u 15 sati, a ovim putem pozivamo sve navijače NK Osijek, da prije utakmice (14:30h) dođu do spomen ploče iza jugoistočne tribine, kako bi položili vijence i zapalili svijeće svim poginulim pripadnicima Kohorte i svim navijačima NK Osijek, koji su živote dali u obrani grada i domovine. SVE DOK NEBOM VATRE GORE MI POSTOJIMO I DOK TVOJE IME ŽIVI MI TE VOLIMO! Vaš HSR-OSIJEK
DAN SVIH SVETIH SE OBILJŽAVA PALJENJEM SVIJEĆA ZA ONE KOJIH NEMA. ZATO ZAPALIMO SVIJEĆE ZAJEDNO ZA BRANITELJE KOJH VIŠE NEMA NA TRGU SLOBODE U 16 SATI. NAŠE SVIJEĆE ZA SVE BRANITELJE, TAKO I ZA SVE OSTALE GORE OD 0 DO 24. HSR OSIJEK
03. studeni 2014.

Za rasprodaju nije potrebna sposobnost, to može svatko, ali očito vođenje grada Osijeka i gradskih poduzeća ne može svatko. Stoga ne čudi, nesposobnost vladajuće garniture u Gradu Osijeku, koja od izbora nije učinila ništa za dobrobit ovog Grada. Jedno je dobiti izbore na obećanjima, a sasvim drugo je znati upravljati s gradom za dobrobit građana Osijeka. Ja to HOĆU! Ja to MOGU! Promjenimo grad Osijek
05. studeni 2014.

Izgradnja nove ceste u velikoj će mjeri ubrzati i olakšati promet između Osijeka i Vinkovaca. Nova cesta kroz Antunovac bit će dovršena do kraja siječnja iduće godine
07. studeni 2014.

VAŠ GRAD-VAŠA PRAVILA ! ŽELITE LI PROMJENE U VAŠEM GRADU ILI KVARTU UČLANITE SE U HSR OSIJEK I ZAJEDNO NAPRAVIMO PROMJENE JER ZAJEDNO SMO JAČI.
-------------------------- HSR-Osijek ----------------------------
Rad jednog naseg fana. Hvala Zdravko Saria
ZASADA NEMA ČLANARINE -puno motivacijskih programa. Radiš kada i koliko želiš. UČLANI SE I TI !  Postani dio tima HSR-Osijeka. ZAJEDNO promjenimo Hrvatsku ! Zapamtite Vaš Grad Vaša-Pravila! Broj mobitela 0976056347 ili 0923293097 ili putem fb stranice:Hrvatska Stranka Reda Osijek.
Javnost i mediji za vrijeme istrage ne bi smjeli komentirati slučajeve. Ovo što je danas u Hrvatskoj je presmiješno. Mediji su puni kojekakovih istraga. To je štetno za Hrvatsku, jer ispada, da u Hrvatskoj cvate jedino kriminal, a s druge strane ne bi smjeli suditi mediji već sud. Na kraju javnost bi trebala ocjenjivati kvalitetu rada pravosuđa, a ne biti sudac u nekom predmetu.
U nekom gradu na Istoku živio je stari, siromašni ali veoma pobožni čovjek po imenu Ruben. Služio je bogatom gospodaru koji mu je dopuštao, da spava u njegovoj konjušnici. Jedne noći stari je Ruben usnuo san. Došao mu je anđeo i priopćio vijest. Rubene, sutra u zoru, umrijet će najbogatiji čovjek u ovome gradu! Ruben se odmah probudi, pade na koljena od straha i zavapi u molitvi. Bože dragi, zašto bi moj gospodar morao tako naglo umrijeti? Žurno se odjenuo i pohitao prema gospodarevoj kući. Lupao je štapom o vrata, dok se gospodar nije pojavio na prozoru. Gospodaru, oprosti mi što te budim, ali usnuo sam strašan san. Anđeo mi je priopćio, da će u zoru umrijeti najbogatiji čovjek u gradu. Učini nešto gospodaru! Bogatašu nije bilo lako pri duši. Odmah je dao pozvati liječnika, koji ga je pregledao i utvrdio da je sve u najboljem redu. Bogataš je veći dio noći probdio i tek pred zoru usnuo. Probudilo ga je lupanje na vratima. Skočio je iz sna i provirio kroz prozor. Pred vratima je stajala sluškinja i kroz suze prozborila. Gospodaru, maloprije je umro tvoj sluga Ruben. Poanta ove price ste vi obićni mali ljudi. Vi ste najbogatiji LJUDI na svijetu. Vaš HSR Osijek.
19. studeni 20014.

Male penzije, male plaće, mladi nemaju budućnosti, školujemo ljude kojima je vrhunac uspjeha otići van raditi, nepravda, loši zakoni i strašni nered u našoj zemlji, mediji nam prodani, ma sve nam već prodano, nema višestranačja, nema slobode, mobing na poslu, besplatan rad nedjeljom, rad praznicima, promjene nužne, bez promjena bankrot zemlje izvjestan. I zato, sada je vrijeme, da učinite nešto za ovu zemlju, za sebe i svoju djecu: ZASADA NEMA ČLANARINE -puno motivacijskih programa - radiš kada i koliko želiš. UČLANI SE I TI !! Postani dio tima HSR-Osijeka i ZAJEDNO promjenimo Hrvatsku i zapamtite Vaš Grad - Vaša Pravila. Broj mobitela 0976056347 ili 0923293097.
25. studeni 2014.

Idu dani, idu godine, sve prolazi, sve se mjenja, samo Osijek uvijek ostaje - srce moje HRVATSKE-ZAJEDNO za bolje sutra.
28. studeni 2014.

Oprostiti nekom znači biti slobodan. Sjećati se trenutka povrijeđenosti, ali bez bola, bez potrebe da pričamo o tomu ili da grčevito krijemo što se dogodilo. Kao dijete sam rasjekao koljeno, bila je to velika porezotina i dugo je trebalo da zacijeli. Nikom nisam dopustio da rani priđe blizu iz straha da me ne povrijedi. Isto tako, mogao sam trčati okolo i pokazivati ranu. Još uvijek nosim taj ožiljak. Danas, iako se mogu točno sjetiti kako je nastao, ne osjećam vise nikakvu bol. Upravo je tako i kad oprostimo. Sjećamo se svega, ali više ne boli. To je sloboda !!! Vaš HSR
02. prosinac 2014.

Svima Osječanima želim sretan dan našeg grada Osijeka. Predsjednik: Alen Tobler, Hrvatska Stranka Reda
Vaš HSR Osijek
18. siječnja 2015.

Volite pisati? Želite napisati kratku priču ili pjesmu? Imate temu za grad ali ne znate kako krenuti ? Želite pokrenuti svoj blog ili kolumnu? Vaši radovi još uvijek se nalaze u ladici ?! Pravo je vrijeme da ih izvadite ih ladica i priključite se našem kreativnom timu! Naoštrite svoje olovke i oslobodite svoju maštu! Čekamo Vas! PIŠITE SA NAMA! ČITAJTE SA NAMA!

                                                                                                                              HSR Osijek
18. siječnja 2015.

Kakve su to gluposti oko švicarca? Ovakva i onakva rješenja. Država bi trebala umjesto dužnika isplatiti dugovanja, jer je vlast tako nešto dopustila, a od dužnika naplatiti samo ono što je razumno. Tako jedino ta priča bi se završila.

                                                           Vaš HSR Osijek
24. siječnja 2015.

Želim Vam se ujedno zahvaliti na Vašoj podršci mene kao kandidata i ovu stranku smo osnovali upravo zato da se možemo još lakše svi zajedno izboriti za bolji položaj u društvu, svih nas koji ovdje živimo. Osobno na tim ciljevima i kao čovjek i putem stranke radim cijele dane i to bez ikakve naknade, nesebično dajući u to sve svoje znanje i vrijeme.Jer ovo je vaš grad i vaša pravila...a i ja ga volim jer jedan je Osijek..
Unaprijed hvala na svakoj Vašoj daljnjoj podršci, i izađite na izbore za Sabor i podržite ljude Hrvatske Stranke Reda, jer to su sve redom pošteni naši ljudi, najbolje što ovaj narod ima i vrijedi ih podržati. Osobno vam u tome jamčim.
               Alen Tobler, predsjednik HSR-a ogranak Osijek
Volim Osijek svoj..Vaš HSR
29. siječnja 2015.

Osijek je pred bankrotom, ali Vrkić nema petlje reći

No, najveći problem od svega je cjelokupna financijska situacija. Možda 30% problema proizlazi iz GPP-a, a 70% problema nalazi se u činjenici da je grad Osijek jednostavno pred bankrotom i nema financijske snage financirati GPP, a gradonačelnik Vrkić jednostavno nema hrabrosti to reći.
Ivan Vrkić gradonačelnik je od 2013. godine, a izabran je kao nezavisni kandidat kojeg su podržale stranke Kukuriku koalicije, uz prešutnu podršku HDZ-a, Laburista i nezavisne Đapićeve liste. Dragi Osječani i Osječanke nadam se da vi budete imali pameti i petlje glasati za Hrvatsku Stranku Reda i našeg Alena Toblera. Nama trebaju mladi, perspektivni i ljudi koji imaju petlje suočiti se sa financijama Osijeka.
03. VELJAČE 2015.

Osijek je pred bankrotom, ali Vrkić nema petlje reći-ovi decki su spremni pokrenuti grad !!!

Za svoj Osijek i zivot bi dao !!!!

Predsjednik ogranka Osijek

Alen Tobler
8.02.2015.

Iskrene cestitke obitelji Kovacevic na prinovi u ime svih clanova Hrvatske Stranke Reda.  Čestitamo.

Alen Tobler, predsjednik HSR-a Osijek
10. veljače 2015.

1.
Najljepše Vas molim da mi dostavite popis gradskih prostora koji bi se mogli dobiti-iznajmiti za okupljalište naših članova u Osijeku. U Osijeku imamo osnovan ogranak, ali nemamo prostor. Trebao bi nam malo veći prostor.
2.
Jedan dan bi trebali održati sastanak članova radi dogovora oko obilježavanja druge godišnjice osnutka HSR-a, zatim o strategiji nastupa na predstojećim izborima za Sabor. Da li bi za tu svrhu mogli dobiti na sat-dva gradsku vijećnicu neki dan ?

Unaprijed zahvaljujem na brzom odgovoru.

Dopredsjednica

Ana Duga, Hrvatska Stranka Reda

10.02.2015.

Ideja je da naši članovi imaju svoj klub i da tako mladima pružimo više zabave u gradu. Želimo napraviti drago okupljalište naših članova u Osjeku.

Stavili bi stolni nogomet, bilijar, tv s igrama, drustvene igre, muziku, te sve ostalo potrebno za ugodno druženje naših članova u gradu Osijeku. Svaku donaciju za tu namjenu možete uplatiti i vi na žiro-račun Hrvatske stranke reda koji glasi: HR 0925000091101406380 
(otvoren kod Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. ), a ako vam je stalo do nas mladih ljudi Osjeka, a koji žele promijeniti grad na bolje.

Alen Tobler, predsjednik ogranka Hrvatske Stranke Reda Osijek


18. veljače 2015.

JESTE LI ZNALI DA OVE 2015 SU IZBORI ZA SABOR ?

LIJEPO VAS MOLIM DA NAS PODRŽITE VAŠIM GLASOM -birajte ljude sa svojim stavom -birajte ljude koji se budu zalagali za vas i našu izbornu jedinicu, a ne za vlastite džepove. Znam teško je u to vjerovati, ali u Saboru se treba čuti i glas nekog drugog, a ne uvijek istih. ZBOG: -tisuća mladih koji nemaju posao -tisuća ljudi koji nemogu otplaćivati kredite i ostaju bez domova, -tisuća ljudi koji koji su pošteno zaradili mirovinu, a danas kopaju po smeću, -tisuća ljudi koji desetlječima ne mogu ostvariti ni svoja najosnovnija prava zbog sporosti institucija -zbog tisuća ljudi koji danas piju antidepresive, jer ništa ne funkcionira kako treba, -zbog Hrvatske -zbog 95% građana koji su na referendumu se izjasnili za višestranačje, a ne da uvijek prolaze isti -zbog budućnosti djece, koja uz ovako lošu politiku će postati robovi u vlastitoj državi, bez primanja i bez ikakvih prava......
24. veljače 2015.

Zaposleno je manje od 1,3 milijuna građana, a javni dug nakon zaduženja u ožujku i uključivanja duga HBOR-a u statistiku premašit će 300 milijardi kuna prvi put u povijesti države, što znači da će se opasno približiti razini od 90 posto BDP-a. Heh, zadivljujuće je kako nikog nije briga...........
25. veljače 2015.

ALARM ZBOG KATASTROFALNIH PODATAKA Ugledni stručnjaci: Jedini spas za Hrvatsku je uvoz 350.000 mladih! Da,da, sad kad izaberemo iste, samo druge boje kaputa, toliko bi moglo još zbrisati, a ne doći. Nadam se da ipak ima još toliko pametnih u Hrvatskoj koji će zaokružiti Hrvatsku Stranku Reda, bar da na pravom mjestu i u pravo vrijeme se može nešto kazati.

26. veljače 2015.

ALARM ZBOG KATASTROFALNIH PODATAKA

Ugledni stručnjaci: Jedini spas za Hrvatsku je uvoz 350.000 mladih! Da,da, sad kad izaberemo iste, samo druge boje kaputa, toliko bi moglo još zbrisati, a ne doći. Nadam se da ipak ima još toliko pametnih u Hrvatskoj koji će zaokružiti Hrvatsku Stranku Reda, bar da na pravom mjestu i u pravo vrijeme se može nešto kazati.
Ne dijeli onaj što ima već onaj što je naučio dijelit.....VAŠ. HSR
26. veljače 2015.

Današnje političko stanje u Hrvatskoj je stalno vraćanje istoga. Tek onda kad ćemo početi raditi u interesu države, a ne za svoje interese imat ćemo zdravo društvo i prosperitetnu domovinu.
02. ožujka 2015.

Uz mnoštvo vjernika, ljudi koji vjeruju da postoji Bog, živi mnoštvo nevjernika, ljudi koji vjeruju da Bog ne postoji. Filozofija kaže, da je Bog sveobuhvatni temelj, izvor i cilj svega. On nije ograničen, pa ga se stoga ne može dokazati kao što dokazujemo stvari, nego sasvim drugačije. On je Netko ali na neograničen način. Nije jedno između raznih bića. On je smisao svega. Nitko ne raspolaže Bogom. Pa tako ni s nama ...postani dio tima HSR i sami odlucujte o sebi .
05. ožujka 2015.

Želite li biti dio tima uspješnih ljudi? POSAO za ozbiljne osobe, ambiciozne i motivirane! UČLANITE SE U HSR....
08. ožujka 2015.

"Sa osmijehom andjela, sa srcem borca najljepse stvorenje velikog Tvorca, njezna kao srna, a jaka kao stijena..., jedinstveno bice zvano Zena..."
Kada ne bi bilo zena, dijamant bi bio samo obican kamencic..., drage moje legice, majke, zene... U ovom duhu od srca vam sretan DAN ZENA.
12. ožujka 2015.

Dragi prijatelji, simpatizeri i sugrađani grada Osijeka, zahvaljujem Vam se na ukazanom povjerenju na jučerašnjoj sjednici HSR. Srcem za Hrvatsku. Životom za Osijek..
13. ožujka 2015.

Zašto birati Hrvatsku Stranku Reda na idućim izborima. Osim što je valjda svima jasno da ovdje jedino reda fali. Ukoliko nas izaberete zalagat ćemo se :
za tisuće mladih koji nemaju posao
za tisuće ljudi koji nemogu otplaćivati kredite i ostaju bez domova,
za tisuće ljudi koji koji su pošteno zaradili mirovinu, a danas kopaju po smeću,
za tisuće ljudi koji desetlječima ne mogu ostvariti ni svoja najosnovnija prava zbog sporosti institucija
-za tisuće ljudi koji danas piju antidepresive, jer ništa ne funkcionira kako treba,
za našu dragu i prelijepu Hrvatsku
za poštovanje volje 95% građana koji su na referendumu se izjasnili za višestranačje, a ne da uvijek prolaze isti
za budućnost naše djece, koja uz ovako lošu politiku će postati robovi u vlastitoj državi, bez primanja i bez ikakvih prava......
Imajte i vi miran san, čistu savjest i mir u duši, birajući
HRVATSKU STRANKU REDA-HSR
Darko Duga,
puno godina poštenog političkog djelovanja
18. ožujka 2015.

I dok je srca bit će i Hrvatske...Vaš HSR..

05. travnja 2015.

Sretan Uskrs svima od srca, Vaš HSR !
Grad Osijek nisu pojedini političari koji su rasprodali, privatizirali i uništili tvornice, grad Osijek nisu neobnovljene fasade od rata, grad Osijek nije ukrcajna stanica za Dublin, grad Osijek nije pusti centar grada,grad Osijek nije Davor Šuker... grad Osijek je nešto puno više, a to smo mi, legice i lege koji žive Osijek! To su ljudi koji rade, vole i koji se nadaju, jer s malo upornosti, s malo truda i ono što je izgledalo poput beznadnog neuspjeha se može pretvoriti u veličanstveni uspjeh! To su ljudi koji ne traže lijevi ili desni odgovor, nego onaj pravi odgovor! Koji ne traže krivca za prošlost, nego prihvaćaju vlastitu odgovornost za budućnost!

Građani grada Osijeka mogu se učlaniti u Hrvatsku Stranku Reda putem telefona 0919835356 0993270670 i mi dolazimo kod vas Putem : hsrosijek@gmail.com Javite se i popite kavu s presjednikom i recite mu vase probleme ....zajedno smo jaci...


Evo zašto plaćate sve veće i veće poreze i zašto živite sve teže i teže, evo zašto smo na korak do privatizacije i rasprodaje SVEGA! I na kraju, evo zašto će vaša djeca i unuci biti roblje ukoliko ne otvorite oči i kažete, DOSTA! Pokrenimo grad sami dosta smo glasali za druge glasajmo 21.5 2017 sami za svoje dobro.

Odlazak ljudi iz Osijeka u inozemstvo? Ne, ne... ne odlaze Osječani iz Osijeka! Jer Osijek je, znate, već otišao i više ga nema u Osijeku. Nema onoga Osijeka s radnim mjestima u pedesetak ugašenih giganata i manjih firmi, s nekada bogatom kulturom, radio-postajama, rockerskim svirkama, pet kinematografa, Korzom, uljuđenošću, švapskim uzrečicama i lega-slengom, smijehom, zdravim zdravstvom i školovanim školstvom. U tom bezličnom no-name gradu sve više je nekih drugih i nečega drugoga, a sve manje je Osijeka i Osječana. Osječani odlaze tražiti osjećaj da su Osječani. Traže osječki duh. I spremni su puno platiti da ga nađu.